Weer een droom uitgekomen

Read / lees in : English

Georgisch Nationaal Museum / Tbilisi / Georgië
Deze jongens zijn allemaal overleden aan tiflis.

Vroeger heette de stad Tiflis, maar dat klonk toch een beetje als een enge geslachtsziekte. Dus hebben de Russen de naam op een gegeven moment veranderd in Tbilisi, mede omdat behalve Stalin verder niemand die naam kon uitspreken. Evengoed is het toch een leuke stad, vandaar dat ik er na mijn bezoek aan de lage landen een maandje in een appartementje ging zitten. Ik had wat achterstand met het verwerken van mijn foto’s en het was nog wat te vroeg in het jaar om de bergen of Armenië in te trekken. Bovendien lekker goedkoop.

In mijn studententijd droomde ik er altijd al van om boven de kroeg te wonen, dus toen ik op AirBnB een appartementje zag dat was gelegen in het uitgaanscentrum greep ik mijn kans. Bovendien was het niet in het gedeelte waar de toeristen worden uitgeknepen maar waar de Tbilisinezen zelf komen om hun kelen te smeren. Superleuk, want alleen al bij mij in de straat zaten meer dan tien kroegen die ook nog eens allemaal een goede keuken hadden. Daarnaast speelde er in elke kroeg zes dagen per week een bandje. Net als vroeger in het Nederland van voor de muziekcomputers, tenminste als ik mijn ouders mag geloven.

En alhoewel ik dan wel niet precies boven een kroeg woonde maar er tegenover, nam dat niet weg dat ik de band thuis prima kon horen. Heel goed kon horen zelfs. Er werd oorverdovend gespeeld. Kortom een aanrader. Het enige nadeel dat ik kan opnoemen is de constante stroom van behoeftige mannen in de straat, die het risico nemen tiflis op te lopen door zich bij mijn onderburen, of één van de vele andere Thaise massagesalons in de straat, te laten aftrekken masseren.

Geef een reactie