Een goede voorbereiding is het halve werk

Read / lees in : English

Sevilla / Spanje
Snorkel, lier etc. de auto is er klaar voor. Nu ik nog.

Na mijn voorlopig laatste bezoekje aan Nederlandje werd het tijd om me voor te bereiden op misschien wel de spannendste etappe van mijn tour du monde. Van Marokko tot Zuid-Afrika. Met de nodige omwegen hopelijk waarschijnlijk, maar dat wordt zo langzamerhand ook wel van mij verwacht. Voordat ik naar Brazilië ging had ik mijn auto bij een techneut achtergelaten om er een snorkel, lier, nieuwe langere veren, heavy doet ie schokdempers en verse wiellagers op te laten monteren voor de rit door Afrika.

Om hem langs de diverse douaneposten te loodsen liet ik weer een Carnet de Passages van de pers rollen. En via via (marktplaats dus) regelde ik een satelliettelefoon. Zodat ik, mocht ik onverhoopt ergens in de middle of nowhere stranden, afscheid kan nemen van mijn ouders om hulp kan bellen. ‘Alleen nog ergens een paar nieuwe bandjes regelen en mij kan niks meer gebeuren’, dacht ik terwijl ik vanuit Lissabon richting het zuiden koerste.

Maar toen ik door de Algarve en daarna door Andalusië toerde begon ik toch te twijfelen. Was ik echt niks vergeten? Had ik echt overal aan gedacht? Ik slenterde door Malaga, bezocht de Alhambra in Grenada, waagde me aan ‘El Camenito del Rey‘ en vergaapte me aan de Moskee Kathedraal in Córdoba. En ineens wist ik wat ik over het hoofd zag. Waar ik niet zonder kan. Dus scheurde ik vol gas naar Sevilla om daar het vliegtuig te pakken naar…….Colombia.

Geef een reactie