Sarah

Read / lees in : English

KLCC park / Kuala Lumpur / Maleisië
Samen dik 240 jaar en toch geen spatader veranderd.

Het mooie aan mijn leven (op dit moment) is dat ik over het algemeen geen flauw idee heb wat me volgende maand weer boven het hoofd hangt. Of waar mijn bed tegen die tijd slaapt. Uitzondering op die regel was het ‘ze hep Sarah gezien‘-feestje, waarvan ik wél ruim van tevoren wist dat we er heen zouden gaan. Maar dat was dan ook alles wat ik wist. Ik kende bijvoorbeeld de jarige jet, noch haar familie of één van de andere genodigden. Daardoor beloofde het, ondanks dat ik Kuala Lumpur al kende, een verrassend uitstapje te worden. En dat bleek gelukkig maar al te waar. Ten eerste kregen ik een kijkje in het leven van de rich and famous expats. Cristina waar het allemaal om draaide is getrouwd met Hans die een topfunctie binnen de olie-industrie bekleedt. We logeerden in hun stulpje kast van een huis in de ambassadewijk, waar we meteen de eerste avond al stomdronken dikke vrienden werden. Het bleek bovendien dat zij het middelpunt zijn van het latino-expat-universum in de stad. In de praktijk betekent dat: elke dag een feestje.

Complot

Kuala Lumpur / Maleisië
De polonaise blijkt dus gewoon heel mondain te zijn.

Het feit dat iedereen in het complot zat van Cristina’s surprise party schepte bovendien meteen een band. En als samenzweerders onder elkaar is het ook echt veel lekkerder zuipen, kan ik je vertellen. Elke dag had Hans wel een een verassing voor zijn vrouw in petto. Mensen arriveerden namelijk vanuit de hele wereld op verschillende dagen en werden dan, bijvoorbeeld, volledig ingepakt voor Cristina’s neus afgeleverd. Waarna we weer een reden hadden om te proosten. Ik kon daar natuurlijk niet bij achter blijven en bereidde daarom ook een verassing voor Lucía voor. Omdat in KL de nieuwste modelletjes op het gebied van consumentenelectronica spotgoedkoop worden aangeboden verraste ik Lucía met mijn oude telefoon. Daardoor kon ikzelf weer met het allernieuwste en onbepotelde modelletje de blits maken. Ook nog maar een nieuw lens voor mijn camera erbij, want als het zo goedkoop is verdien je geld met elke aanschaf. Afijn, dat hoef je geen vrouw uit te leggen.

Een shot in eigen voet

Kuala Lumpur / Maleisië
Deze mensen hebben heel wat Abraham en Sarah feestjes voor de boeg.

Na een paar dagen begaven wij ons eindelijk naar het zaaltje waar het partijtje zou worden gehouden. Op onverklaarbare wijze lukte het Hans om zijn vrouw om de tuin en naar het feestje te leiden, zodat ze oprecht verbaasd binnenkwam. Het werd al snel enorm gezellig, en toen de polonaise werd ingezet wist ik dat de verschillen tussen mensen wereldwijd niet zo groot zijn. Terwijl Cristina de ene na de andere vriend of vriendin, die de halve wereld was over gereisd, in de armen viel mopperden de aanwezige mannen dat Hans de lat wel erg hoog had gelegd voor ons allemaal. Het verwachtingspatroon bij onze vrouwen was hiermee natuurlijk wel naar onrealistische hoogte gestuwd. Maar ik denk dat Hans voornamelijk zichzelf in de voet heeft geschoten. Want hij en Cristina zullen nu zelf alle verjaardagen van iedereen die vijftig wordt én aanwezig was, waar ook ter wereld, af moeten struinen. Weten jullie alvast wie er in ieder geval bij zijn als Ed, al dan niet ver van zijn bed, Abraham ziet.